Savremeni vozovi voziće ka Nikšiću

Bez autora
Aug 29 2012

Nakon više od dvadeset godina, Željeznički prevoz dobiće tri nova elektromotorna voza koji će saobraćati na novoj pruzi Podgorica - Nikšić. Vrijednost ugovora sa španskom kompanijom CAF 13 je 64 miliona eura. Španci treba da isporuče vozove do juna sljedeće godine. Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su preko Evropske banke za obnovu i razvoj uz garanciju Vlade Crne Gore. Tim novcem kupiće se tri elektromotorna voza kao i prateća oprema. Za sada, radovi idu ugovorenom dinamikom. Radi se o kompoziciji urađenoj po najsavremenijim standardima. Završetkom pruge Podgorica-Nikšić dobićemo kvalitetnu ponudu, pa će se ponuditi potpuno novi servisi i usluge. Kapacitet voza je 165 sjedišta, a zajedno sa mjestima za stajanje za invalidska kolica i pomoćnim sjedištima posjeduje 354 mjesta.

Savremeni vozovi voziće ka NikšićuNakon više od dvadeset godina, Željeznički prevoz dobiće tri nova elektromotorna voza koji će saobraćati na novoj pruzi Podgorica - Nikšić.

Predsjednik Borda direktora Željezničkog prevoza Rešad Nuhodžić kazao je da je vrijednost ugovora sa španskom kompanijom CAF 13, 64 miliona eura.

- Španci treba da nam isporuče vozove do juna sljedeće godine. Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su preko Evropske banke za obnovu i razvoj uz garanciju Vlade Crne Gore. Tim novcem kupićemo tri elektromotorna voza kao i prateću opremu. Za sada, radovi idu ugovorenom dinamikom, naveo je Nuhodžić.

Prema njegovim riječima, radi se o kompoziciji urađenoj po najsavremenijim standardima.

- Završetkom pruge Podgorica-Nikšić dobićemo kvalitetnu ponudu, pa ćemo moći da ponudimo potpuno nove servise i usluge, kazao je Nuhodžić.

Kapacitet voza je 165 sjedišta, a zajedno sa mjestima za stajanje za invalidska kolica i pomoćnim sjedištima posjeduje 354 mjesta.

Uskoro će biti puštena u saobraćaj završena i rekonstrukcija i elektrifikacija pruge od Nikšića do Podgorice, a cijena karte biće konkurentna bilo kojem drugom prevozu. Prosječna brzina voza od Podgorice do Nikšića biće 82, 6 kilometra, stizaće se za 41 minut.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik